Biden ve Trump canlı yayın düellosunda kozlarını paylaştı

2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nden beri ilk kez, mevcut Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen ismi ve eski Başkan Donald Trump, televizyon ekranlarında düzenlenen bir tartışma programında yüz yüze geldiler.

CNN Atlanta stüdyolarında düzenlenen ve seyirci katılımı olmayan bir televizyon tartışmasında, eski Başkan Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ı Amerika'yı dünya çapında bir çatışmanın eşiğine getirmekle suçladı. Trump şöyle dedi: "III. Dünya Savaşı’na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı’na sürüklüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin lideri Xi ve Rusya lideri Putin dahil kimse kendisine saygı göstermiyor, kendisinden korkmuyor. Hiçbiri, bu beyefendiyi umursamıyor. Kendisi bizi III. Dünya Savaşı’na sürüklüyor."


Eski Başkan Trump, görevde olsaydı Rusya'nın Ukrayna'ya müdahale etmeyeceğini iddia etti ve ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinin düzensizliğinin, Rus lider Putin'i Ukrayna'ya yönelik eylemlere ittiğini belirtti. Trump, "Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı," şeklinde konuştu.

Trump ayrıca, başkanlığı döneminde İran'ın ekonomik zorluklar içinde olduğunu ve bu yüzden Hamas'ın İsrail'e saldırı düzenlemeyeceğini savundu.

ABD'deki düzensiz göçmenlerin suç faaliyetlerine karıştığını öne süren Trump, "Genç kadınlar, Biden’ın sınırı geçmeye izin verdiği göçmenler tarafından öldürülüyor. Bu katiller, ülkemize gelerek kadınlarımıza tecavüz ediyor ve onları öldürüyor," dedi.

Trump, Biden'ın göç politikalarını eleştirerek, ABD'nin bu yüzden "fare yuvasına" dönüştüğünü ve "tam anlamıyla medeniyetten uzak bir duruma" geldiğini ifade etti.

Biden ve Trump Arasındaki Sert Tartışma: İddialar ve Eleştiriler Havada Uçuştu

Başkan Joe Biden, Trump'ın yönelttiği eleştirileri kesin bir dille reddederek, "Hayatımda bu kadar saçmalık duymadım," dedi.

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri desteklerin daha geniş çaplı bir çatışmayı önleme yolunda olduğunu savundu.

ABD'nin İsrail politikasına olan bağlılığını vurgulayan Biden, Amerika'nın İsrail'e olan desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtti.

Biden, ABD'nin İsrail'e vermediği tek şeyin büyük yıkım gücüne sahip bombalar olduğunu söyleyerek, "Bu arada, İran kapsamlı bir balistik füze saldırısı başlattığında dünyayı İran aleyhinde organize eden kişi bendim. İsrail’i biz kurtardık. İsrail için en büyük destek kaynağı biziz," ifadelerini kullandı.

Biden, Gazze'deki çatışmaların sona ermesi için önerdiği ateşkes planının İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından da kabul edildiğini iddia etti ve "Savaşın devamını isteyen tarafın Hamas olduğunu" söyledi.

Trump'ın iddialarını yalanlayan Biden, Amerikan ekonomisinin Trump'ın görevden ayrılmasıyla kaotik bir durumda bırakıldığını ve kendisinin ekonomiyi düzeltmek için çaba sarf ettiğini belirtti.

Biden, "Kendisi ayrıldığında, durum kaos içerisindeydi. Her şey kaos içerisindeydi. İşleri biz yoluna koyduk" diye ekledi.

Biden, tartışma sırasında Trump'ı ahlaki değerler konusunda sert bir şekilde eleştirdi ve "Toplum içinde kadınlara saldırdın. Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede," dedi.

Trump ise Biden'ın bu suçlamalarını reddetti.

Tartışma sonunda, Biden ve Trump arasında bir el sıkışma gerçekleşmedi.


Tartışma Sonrası İddialar: Trump Zaferini İlan Ederken, Biden 'Dört Yıl Daha' Sloganlarıyla Karşılandı

Donald Trump'ın ekibi, televizyon düellosundan memnuniyetle ayrıldıklarını ve eski başkanın tartışmayı net bir şekilde kazandığını iddia ettiler.

Televizyon düellosunun ardından Atlanta'da bir konuşma yapan Başkan Joe Biden, "Dört yıl daha" tezahüratlarıyla karşılandı. Tartışmanın zaferini ilan eden Biden, sahneye çıkarken Trump'ın tartışma boyunca yanıltıcı ifadeler kullandığını öne sürdü.

Öte yandan, bazı Demokrat analistler Biden'ın performansını eleştirerek, partinin başka bir aday belirlemesi gerektiğini savundular.

Henüz resmi adaylıkları onaylanmamış olan Biden ve Trump için, Cumhuriyetçi Parti'nin temmuz ayı ortasında yapılacak kongrede, Demokrat Parti'nin ise ağustos ayında adayını resmen açıklaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri