BM'den İsrail'e Sert Kınama: Mevzilerimize Zarar Vermek Uluslararası Hukuka Aykırı

BM'den İsrail'e Sert Kınama: Mevzilerimize Zarar Vermek Uluslararası Hukuka Aykırı

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL), bugün erken saatlerde İsrail ordusunun Marvahin’deki bir BM mevzisinin gözlem kulesini ve çevre tellerini kasten yıktığını duyurdu. UNIFIL, İsrail ordusuna ve diğer aktörlere, BM personelinin ve mülklerinin emniyetini sağlama yükümlülüklerini hatırlattı.

Yapılan açıklamada, BM mevzilerini ihlal etmenin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulandı. "İsrail ordusu, defalarca UNIFIL’den Mavi Hat üzerindeki mevzilerini boşaltmasını talep etmiş ve BM mevzilerine kasıtlı olarak zarar vermiştir" denildi. Barış Gücü askerlerinin, misyona ve asker katkısında bulunan ülkelere uygulanan baskıya rağmen tüm mevzilerde kalmaya devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, İsrail’in BM mevzilerine yönelik saldırılarının, uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararına aykırı olduğu ifade edildi. UNIFIL, “İsrail ordusuna ve diğer tüm aktörlere, BM personelinin ve tesislerinin güvenliğini sağlama yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” mesajını verdi. Bu gelişme, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olabilecek bir durum olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri