2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Törenle Başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu açılışında balıkçılara destek verdi.

2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Yenikapı'da düzenlendi.

Bakan Yumaklı'dan Balıkçılara Destek Mesajı

Bakan Yumaklı, konuşmasında, Bakanlık olarak her zaman balıkçıların yanlarında olduklarını vurguladı ve balıkçılıkta önemli adımlar atıldığını ifade etti. "Sizlerle muhabbet ettik ve yol haritamızı birlikte belirledik. Talepleriniz ve akademisyenlerimizin görüşleri doğrultusunda yeni bir yola girdik," şeklinde konuştu.

Yeni Avcılık Tebliği Yürürlüğe Girdi

Yumaklı, balıkçıların kazancını artırmayı ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Yoğun bir çalışmanın sonucu olarak balıkçılık kurallarını 4 yıllık süreyle geçerli olacak şekilde bir tebliğle yayınladık. Bu tebliğimiz, bu gece yarısı sezonla birlikte uygulamaya girecek," dedi.

Planlı Üretim ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Bakan, planlı üretimin önemine dikkat çekerek, "Su ürünlerinde de hayvansal ve bitkisel üretimde olduğu gibi bu süreci başlatıyoruz. Yılbaşı itibarıyla bu planlamayı hayata geçiriyoruz," diye ekledi.

Balıkçılara Bereketli Kazançlar Diledi

Yumaklı, balıkçılara bereketli kazançlar dilerken, bu önemli günde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sektöre olan destekleri için teşekkür etti. Törenin sonunda katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi ve yeni sezon için dua edilerek denize balık bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yenikapı'da gerçekleşen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yenikapı'da gerçekleşen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri