2024 yılı bedelli askerlik ücreti belli oldu

2024 yılının ikinci yarısı itibariyle geçerli olacak olan bedelli askerlik katkı payları açıklandı. Böylece temmuz ayında ödenecek askerlik ücreti 217.851 TL oldu.

Milyonlarca vatandaşın, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren yürürlüğe girecek ücretli askerlik katkı payları hakkında soruları var.

Bilindiği üzere ödenen askerlik ödeneği memur maaş faktörüne göre belirlenir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu, 2024 ile karşılaştırıldığında enflasyondaki altı aylık farkı da netleşmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayında enflasyon oranının yüzde 1,64 olduğunu bildirdi. Altı aylık enflasyon farkı ise yüzde 24,73 olarak hesaplandı. Toplu sözleşmeye göre memur ve emekli memurların maaşları yüzde 19,73 oranında artacak. Dolayısıyla Temmuz 2024 itibarıyla memur maaş faktörü kullanılarak belirlenen ödenen askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai maaş Genelkurmay Başkanlığı'nca açıklanacak.


Ücretli askerlik başvuruları her yıl Ocak ayı ikinci haftası yeni enflasyon oranının açıklanmasından sonrasında başlar ve yılın son iş gününde mesai bitimine kadar devam eder.

Bu dönemde başvuran adayların askerlik uerleriyle birlikte tarihleri, başvurununun yapılmış olduğu yılı takip eden yılın Ocak ayının ikinci haftası duyurulacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri