4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Başladı

Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, alternatif tatil seçenekleriyle kapılarını açtı. Fuar, sektörde büyük ilgi görüyor.

4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Kapılarını Açtı

Alternatif tatil ve yaşam imkanlarını bir araya getiren 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, İstanbul'un Pendik ilçesindeki Marintürk İstanbul City Port'ta başladı.

Fuar Hakkında Bilgiler

Anadolu Expo Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin onayı ile 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 100'den fazla karavan ve yaklaşık 200 tiny house, çadır, otağ, kamp malzemeleri sergilenecek.

Ürünler ve Fiyat Aralıkları

Fuara katılan 600'den fazla üretici firma, pazar lideri çekme karavanlar başta olmak üzere motokaravan ve araç üstü çadır gibi çeşitli doğal yaşam seçeneklerini sunuyor. Çekme karavanların fiyatları 150 bin ile 2 milyon lira arasında değişirken, motokaravanlar 1 milyon ila 12 milyon lira aralığında yer alıyor.

Tamer Karaoğlu'ndan Açıklamalar

Etkinlikte konuşan Tamer Karaoğlu, bu yıl fuarın alanının 12 bin metrekareye çıkarıldığını duyurdu. "Karavanlar şehirde" mottosuyla yola çıktıklarını belirten Karaoğlu, şehir karavanlarının aileler için daha konforlu olduğunu, doğa tutkunlarının ise off-road karavanlara ilgi gösterdiğini ifade etti.

Uluslararası İş Birliği

Karaoğlu, geçtiğimiz yıl 3 farklı ülkeden satın alma heyetinin fuara katıldığını ve bu sene 8 farklı ülkeden alım gruplarının geleceğini açıkladı. "Geçen sene 90 milyon liralık bir hacim gerçekleşti. Bu yıl ise beklentimiz 150 milyon lira." dedi.

Karavan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karaoğlu, karavan alacaklara bütçelerini iyi planlamalarını ve ihtiyaçlarını belirlemelerini önerdi. "Karavanlar artık yatırım aracı haline geldi. Düşük modellerde yol kalma riski fazladır, yüksek modelli araçlar daha güvenilirdir," dedi. Ayrıca, satış sonrası destek eksikliğine dikkat çekti.

Karavan sektörünün büyümesi ve değişen ihtiyaçlar, fuarda sergilenen ürünlerde kendini gösteriyor. Alıcıların, güvenilir firmalarla çalışarak bakım süreçlerini de dikkatlice değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif tatil ve yaşam imkanı sağlayan ürünlerin sergilendiği 4. Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Marintürk İstanbul City Port Pendik'te başladı. 15 Eylül’de sona erecek fuarda 100’ün üzerinde karavan ve 200 civarında tiny house, çadır, otağ, kamp ve karavan malzemeleri sergilenecek. Anadolu Expo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri