Akaryakıtta Fiyat Şoku: İllerde Yeni Rekorlar!

Akaryakıtta Fiyat Şoku: İllerde Yeni Rekorlar!

Son zamanlarda yaşanan jeopolitik gerginlikler, akaryakıt fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Özellikle Orta Doğu’daki çatışmalar, Brent petrol fiyatlarında önemli artışlar kaydederek benzin ve motorin fiyatlarını da etkiledi. 11 Ekim 2024 itibarıyla Türkiye'de akaryakıt fiyatları adeta tırmanışa geçti.

İstanbul'da, Avrupa Yakası'nda benzin litresi 43,69 TL, motorin litresi ise 43,52 TL’den satılmakta. Anadolu Yakası’nda ise benzin 43,57 TL, motorin 43,45 TL. Başkent Ankara'da benzin litresi 44,09 TL, motorin litresi 44,01 TL olarak belirlenirken, İzmir’de benzin 44,42 TL, motorin 44,25 TL seviyesine ulaştı.

Bu fiyat artışları, hem bireysel tüketiciler hem de ticari taşımacılık için ciddi bir yük oluşturmakta ve ulaşım maliyetlerini artırmaktadır. Uzmanlar, mevcut jeopolitik durumun yanı sıra piyasa dinamiklerinin de fiyatlar üzerindeki etkisini dikkatle izlemeye devam edeceklerini vurguluyor. Akaryakıt fiyatlarının seyrinin, önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri