AKP’den Yeni Vergi Önerisi: Savunma Payında Kademeli Sistem Mi Geliyor?

AKP’den Yeni Vergi Önerisi: Savunma Payında Kademeli Sistem Mi Geliyor?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı istişare toplantısında, savunma sanayiine kaynak sağlamak amacıyla kredi kartı sahiplerinden alınması planlanan katkı payı yeniden gündeme geldi. 2025'e ertelenen ve tartışma yaratan savunma payı önerisi, AKP milletvekilleri tarafından yeniden değerlendirilirken, mevcut planın daha adil hale getirilmesi için yeni bir öneri sunuldu.

Toplantıda, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlardan alınması düşünülen 750 TL'lik Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yönelik eleştiriler dile getirildi. Milletvekilleri, bu uygulamanın halkta vergi adaleti kaygılarına yol açtığını ve ekonomik iyileşmelere rağmen fiyatların düşmemesinden kaynaklanan şikâyetlerin arttığını belirtti.

Vekiller, 750 TL'lik sabit katkı payı yerine, kredi kartı limitine göre kademeli bir sistemin getirilmesini önerdi. Örneğin, 1 milyon TL limiti olan vatandaşlardan 10 bin TL alınması ya da farklı kademeler üzerinden daha adil bir dağılım yapılması gerektiği dile getirildi. Bu yeni öneri, Bakan Şimşek'e sunulurken, vergilendirme konusunda daha geniş bir düzenleme yapılması da gündemde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri