ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya'da yapılan genel kurulda 2024 hedeflerini ve ihracat büyümesini açıkladı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın Malatya'da Önemli Açıklamalar Yaptı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

2024 İhracat Hedefleri

Aydın, konuşmasında ülkenin ekonomik durumu hakkında bilgi vererek, "2024 yılı, yalnızca Türkiye için değil, dünya ekonomisi için de zorlu geçecek." ifadelerini kullandı.

Aydın, Türkiye'nin içinden geçtiği zorluklara rağmen ağustos ayında %2,4'lük bir ihracat büyümesi kaydettiğini vurgulayarak, "Cumhuriyet tarihinde en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık ve son 12 ayda toplamda 262 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik." dedi.

İstihdam Artışı ve Ekonomik Büyüme

Aydın, Türkiye'nin son 12 ayda 1 milyon 100 bin yeni istihdam sağladığını belirterek, işsizlik oranının %8,8'e gerilediğini söyledi. Aydın, "Her şeye rağmen büyümeye devam ediyoruz," diyerek olumlu tabloya dikkat çekti.

Sıkıntılar ve Beklentiler

Konuşmasında , "Bu zor dönemi kayıpsız atlatmak için daha fazla çaba göstermeliyiz. Gelecek hedeflerimize ulaşabilmek için birlikte çalışmalıyız," şeklinde vurguladı.

Aydın, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e plaket takdim etti.

Orhan Aydın, sözlerini, "Ülkemizin kalkınması ve ihracatın büyümesi için iş dünyası olarak fuar fuar ve şehir şehir gezmeye devam edeceğiz," diyerek tamamladı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri