Aydın'daki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Aydın'daki yangınlarla ilgili çalışmalar ve destekleri aktardı.

Aydın'daki Yangınlarla İlgili Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'da orman yangınları üzerinde yaptığı değerlendirmelerde, "Şu anda 8 aktif yangınımız var. Bunlardan 4'nün enerjisi düşürülmüş durumdadır," dedi.

Azerbaycan'dan Destek Uçağı Geliyor

Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesine atıfta bulunarak, Azerbaycan'dan bir yangın söndürme uçağının Türkiye'ye tahsis edildiğini açıkladı. "Bu gece saat 23.00 itibarıyla, aktif görev yapan Be-200 model yangın söndürme aracı Adnan Menderes Havalimanı'na inmiş olacak," diye ekledi.

Yangınlarla Mücadele Ediliyor

Yumaklı, Aydın Bozdoğan, İzmir Karşıyaka Yamanlar bölgesi, Manisa Gördes, Bolu Göynük ve Karabük Ovacık'taki yangınlarla ilgili bilgiler vererek, "Aydın Bozdoğan yangınında iki farklı nokta olduğu ve bunun 9 kilometrelik bir hat oluşturduğunu belirtti. Yangınla mücadelede 3 uçak, 15 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel görev alıyor," şeklinde konuştu.

Yeni Yangınlar Başladı

Gün içinde 3 yeni yangın daha başladığını belirten Bakan Yumaklı, İzmir Menderes', Uşak Eşme ve İzmir Karaburun bölgelerinde yangınlar tespit ettiklerini, müdahale ve destek sürecinin devam ettiğini bildirdi. "Şu anda 8 aktif yangınımız var. Çalışmalar gece boyunca sürdürülecek," dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Örmepınar Mahallesi yakınındaki kriz merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Örmepınar Mahallesi yakınındaki kriz merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri