Buca'da metro çalışmaları devam ediyor: Her gün yüz binlerce kişiyi taşıyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin finanse ettiği Buca Metrosu projesi, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 km hat üzerinde hizmet verecek. İnşaat hızla ilerliyor, günlük 400 bin yolcu bekleniyor. Entegrasyon ve modernizasyon ile ulaşım kolaylaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarından finanse edilen önemli bir projeye imza atıyor: Buca Metrosu. Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik bir hat üzerinde hizmet verecek olan Buca Metrosu'nun inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Başkan Dr. Cemil Tugay, bu önemli projenin ilerleyişini gözlemlemek ve bilgi almak için sahada incelemelerde bulundu.  


Belirli istasyonlarda çalışmalar devam ediyor

Genel Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül, Çamlıkule gibi istasyonlarda tünel kazma çalışmaları titizlikle sürüyor. Buca Metrosu'nun tamamlanmasıyla birlikte İzmir'in ulaşım altyapısında önemli bir dönüşüm yaşanacak ve günlük 400 bin yolcunun hizmet alması bekleniyor. Projenin toplam maliyetinin 765 milyon Euro olması planlanıyor. Buca Metrosu, aynı zamanda Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile entegre olacak ve İZBAN hattı ile Şirinyer'de birleşecek. Bu hat üzerinde sürücüsüz tren setleri ile hizmet verilmesi planlanıyor. Buca Metrosu'nun tamamlanmasıyla, Buca'nın en uzak mahallesi olan Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresinin 15 dakikaya ineceği öngörülüyor.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri