En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Oranları Duyuruldu

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Oranları Duyuruldu

12.500 TL olan en düşük emekli maaşındaki nihai zam oranı, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netleşecek. Milyonlarca emekli, bu dönemde açıklanacak enflasyon rakamlarını yakından takip ediyor. Temmuz, ağustos ve eylül ayı verilerine göre üç aylık enflasyon oranı yüzde 8,90 olarak belirlenmişti. Ancak, yıl sonuna kadar bu oranın artması bekleniyor.

Uzmanlar, yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 civarında olabileceğini öngörüyor. Bu durumda, 12.500 TL olan en düşük emekli maaşı ocak ayında yapılacak zamla birlikte 13.500 TL ile 15.000 TL arasında bir seviyeye çıkabilir. Zam oranı, aralık ayı enflasyon verilerinin ocak ayında açıklanmasının ardından kesinleşecek.

Aynı zamanda, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantıları da gerçekleştirilecek. İşçi ve işveren temsilcileri, 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bir araya gelecek. Hem emekliler hem de asgari ücretliler, maaş zamlarına dair yapılacak resmi açıklamaları merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri