İBB’den Kız Çocuklarına 3000 TL Eğitim Desteği

İBB’den Kız Çocuklarına 3000 TL Eğitim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada, ilkokulda okuyan kız çocuklarına yönelik önemli bir eğitim desteğini duyurdu. “Kızlar Okusun Diye” isimli proje kapsamında, maddi durumu yetersiz olan ailelerin ilkokul çağındaki kız çocuklarına 3 bin TL eğitim yardımı sağlanacak.

Proje, eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı ve özellikle kız çocuklarının okula devam edebilmesi için gerekli ihtiyaçların karşılanmasını hedefliyor. Bu kapsamda, çocukların kırtasiye malzemelerinden diğer temel ihtiyaçlarına kadar olan masraflarının karşılanması amaçlanıyor. Yardım, ailelerin çocuklarını okula devam ettirerek onların meslek sahibi olmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Destek 10 bin aileyi kapsayacak ve başvuru şartları İBB’nin resmi internet sitesinde veya belediyeye bağlı kurumlarda yer alacak. Aileler, İBB’ye başvurarak çocuklarının eğitim desteğinden faydalanabilecek.

Bu proje ile İstanbul’daki dar gelirli ailelerin kız çocukları, eğitim hayatlarına daha sağlam adımlarla devam edebilecek. İBB, eğitimde eşitlik sağlama adına önemli bir adım atmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri