İZSU işçileri isyan bayrağını kaldırdı: İşçinin feryadı yürek dağladı

Sesli Gazete adlı programa bağlanan bir işçinin isyanı yürekleri dağladı. 4 ay önce İZSU'da çalışırken işten atılan bir işçinin çığlıkları programa damga vurdu.

Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın sunduğu Sesli Gazete'nin bu haftaki yayını dinleyenleri çok etkiledi. İZSU ve ilçe yönetimlerindeki işten çıkarma durumunu anlatıldığı yayına bağlanan bir işçi, İZSU'da 4 aydır çalışmaya başlamasına rağmen işten atıldığını söyledi. Programa telefonla bağlanan işçi, 4 ay önce kendisinden istifasının istendiğini, belediyeye çağrıldığını ve işe alındığını ancak daha sonrasında “Evraklarınız eksik” gerekçesiyle işten çıkarıldığını anlattı.

"Çoluk çocuk rezil olduk"

Programa bağlanan işçi, konuşmasında şunları söyledi:

“Dört ay öncesinde zBB tarafından çağrıldık, işten ayrılmak zorunda kaldık ve tazminatımızı kaybettik. 4 aydır hiçbir gelirimiz bulunmuyor. Böyle bir kitle var. Çocuklarımızın harçlığı var, kiramız var, masraflar var. 2 gün sonra sigorta raporumuz çıktı ve ardından 'Evraklarınız yok’ mesajıyla çıkış yaptık. Ailemiz ve çocuklarımız son 4 aydır aşağılanıyorlar. Bize bu umudu verdiler fakat, en azından işimizi bırakmak zorunda kalmasaydık hâlâ geçimimizi sağlayabilirdik. Maaşının 10 yılını harcayan arkadaşlarımız var. Sonuçta belediye tarafından mülakata çağrılıyorsunuz ve size "Yarın çalışmaya başlayacaksınız" derse insanlar bundan daha çok hoşlanacak. Bazılarımız İZDOĞA çalışanıyız, bazılarımız süreçleri yürütüyor”


4 aydır çalışmadıkları için ailelerine güvenmek zorunda kaldıklarını ve her gün gazetelerde bu sürece ilişkin bilgiler okuduklarını belirten İZSU işçisi, “Bugün kimi kovacaklar? Sağlık raporlarını almak için para harcadık, evrakları doldurmak için para harcadık ve hepsi kendi cebimizden çıktı. 4 ay boyunca masraflarımız ve gelirimiz olmadan anne babamıza bağımlı hale geldik. Birçok kişi bu şekilde mağdur oldu. Sadece 300 kişi serbest bırakılmadı, onlarca kişi de sırada bekliyordu. Her gün gazetelerde “Bugün kimi çıkaracaklar?" diye düşünüyoruz. Firmalardan da bir yanıt alamadık, "bu süreç devam ediyor" gerekçesi ile reddettiler. 4 ay gelirsiz yaşamaya çalıştık, sahibiyle anlaşamadık. Hepimiz kirada yaşıyoruz. Kredi kartlarımıza el konuldu, iade edemedik. 4 yaşında bir çocuğum var, onun geçimini sağlamak zorundayım” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri