Kamuda tasarruf dönemi başladı: İşte uygulanacak adımlar

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri önlemlerine ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu tesisleri, toplu ulaşımın mevcut olduğu yerlerde personel alma ve bırakma hizmetine son verecek. Yalnızca, Cumhurbaşkanı yardımcısı, kabine üyeleri, yüksek yargının başkanları, valiler, belediye başkanları ile üst düzey yöneticiler cep telefonu kullanma hakkına sahiptir.

Kamu sektöründe tasarruf dönemi başlatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen hafta kemer sıkma tedbirlerinin ayrıntılarını açıkladı.

Tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu sektöründe kemer sıkma tedbirleri kapsamında aşağıdaki hususlar hayata geçirilecek:

Kamu otoriteleri, savunma ve güvenlik hizmetleri dışında toplu taşımanın mevcut olduğu yerlerde personel taşıma hizmetlerini askıya alacak.


Hizmet alımı kapsamında verilen İK hizmetleri, sözleşme süresi sonuna kadar devam edecektir. Toplu taşıma yerli ve elektrikli araçlara dönüştürülecek. Bu hedefe ulaşmak için mevcuttaki araçların tasfiye edilmesi koşuluyla elektrikli araç satın alınabiliyor.

Kamu kurumlarına ait mevcut kiralık araçlar, sözleşme süresi sona erdikten sonra izinsiz olarak yeniden kiralanamaz. Hiçbir şekilde kurum, dernek, fon, banka, birlik, şirket, kişi ve kuruluşlara veya benzeri kişilere ait araçlar, kamu kuruluşlarının izni olmadan kullanılamaz.

Bakanlıklarda kamu hizmeti için en fazla 3 araç kullanılıyor. Sadece cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, yüksek yargının başkanları, valiler, belediye başkanlarıyla üst düzey yöneticilerin cep telefonu kullanmasına izin veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri