Kredi Kartı Limitlerinde Şok: Bankalar Eski Limitleri Onaylamıyor!

Kredi Kartı Limitlerinde Şok: Bankalar Eski Limitleri Onaylamıyor!

TBMM’ye sunulan ve büyük tepki çeken, kredi kartı limiti 100 bin TL üzerinde olan herkesten bir defaya mahsus 750 TL 'Savunma Sanayii Katkı Payı' kesintisi öngören düzenleme geri çekildi. Ancak binlerce kullanıcı, bu kesintiden kaçınmak için limitlerini düşürme kararı almıştı.

Düzenleme geri çekilince, kullanıcılar eski limitlerine dönmek için bankalara başvursa da büyük bir sürprizle karşılaştı. Bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yeni kredi kartı limit talimatları doğrultusunda, birçok müşterisinin limit artırma taleplerini reddetmeye başladı.

BDDK’nın yeni düzenlemeleri, bankaların kredi kartı limitlerini daha sıkı bir şekilde denetlemesine neden olurken, limit artırma talepleri için risk değerlendirmesini de zorlaştırdı. Bankalar, başvuruları "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" şeklinde olumsuz yanıtlıyor. Bu gelişme, özellikle kredi kartı limitini eski haline döndürmek isteyen müşteriler arasında hayal kırıklığı yarattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri