Kredi Kullanımına Sıkı Denetim: Kamu Bankalarına Yeni Talimat!

Kredi Kullanımına Sıkı Denetim: Kamu Bankalarına Yeni Talimat!

Merkez Bankası'nın son yayınladığı 3. Çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi, bireysel kredilere yönelik sıkı politikanın devam edeceğini ortaya koydu. Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamu bankalarına gizli bir talimat iletildiğini ve belirli kredi türlerinde kısıtlamaya gidileceğini öne sürdü.

Babuşcu’ya göre, kredi kısıtlamaları hem bireysel hem de ticari kredileri kapsayacak şekilde genişletiliyor. Özellikle ihtiyaç ve KOBİ kredilerinde sınırlandırmalar dikkat çekiyor. Merkez Bankası’nın bu adımları, borçlanmayı azaltma ve finansal istikrarı sağlama amacı taşıyor.

Ekonomideki gelişmeler ve enflasyon baskısı, kredi erişiminde daha sıkı standartların uygulanmasına yol açarken, bu durum tüketiciler ve işletmeler için zorlayıcı koşullar yaratabilir. Merkez Bankası, enflasyonla mücadele kapsamında harcamaları kısmayı ve döviz kuru dalgalanmalarını dengelemeyi hedefliyor. Babuşcu, paylaşımlarında “Kamu bankaları aracılığıyla sıkı para politikası daha da mı artırılıyor?” diyerek bu duruma dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri