Mavi Vatan'ın Yeni Koruyucusu: GÖKSUR

ASELSAN'ın GÖKSUR sistemi, mavi vatanı tehditlerden korumak için geliştirildi ve Deniz Kuvvetleri'ne sunulacak.

Mavi Vatan'ın Yeni Koruyucusu: GÖKSUR

ASELSAN'ın yakından tanınan Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, Türkiye'nin mavi vatanını çeşitli hava ve deniz tehditlerine karşı korumak için tasarlanmıştır.

Çelik Kubbe Projesinin Bir Parçası

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğindeki Türkiye, "Çelik Kubbe" adlı katmanlı hava savunma sistemi ile ulusal güvenliğini pekiştiriyor. GÖKSUR da bu projenin en kritik unsurlarından biri olarak öne çıkıyor.

GÖKSUR'un Temel Özellikleri

ASELSAN'ın açıkladığı bilgilere göre, GÖKSUR sistemi; silahlı ve silahsız insansız hava araçları, gemisavar füzeleri, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı etkili bir hava savunma çözümü sunuyor. Bu sistem, donanmanın savunma yeteneklerini güçlendirecek öncelikli kapsamda geliştirilmiştir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İçin Tasarlandı

GÖKSUR, 360 derece tehdit imha yeteneğine sahip; yeni nesil infrared (IIR) arayıcı başlıklı güdümlü mermiler ile çoklu hedef önleme kabiliyeti sunuyor. Sistem, hem bağımsız çalışabilen hem de entegre edilebilen bir yapıdadır ve modüler tasarım yaklaşımı ile farklı konfigürasyon sunabilmektedir.

TÜBİTAK SAGE İş Birliği

GÖKSUR, TÜBİTAK SAGE tarafından deniz platformlarının hava savunma gereksinimlerine uygun şekilde geliştirilen GÖKSUR IIR füzesini kullanıyor. Rüzgar tüneli testleri başarıyla tamamlanarak atışlı test süreçlerine geçilmiştir.

Gelecek Aşama: Atışlı Testler

İleri aşamalarda GÖKSUR için atışlı test kampanyaları düzenlenecek ve sistemin kalifikasyon süreçleri tamamlanacaktır. GÖKSUR'un kısa süre içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine katılması planlanmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi "Çelik Kubbe"nin denizlerdeki en önemli unsurlarından ASELSAN'ın Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, mavi vatanın tehditlere karşı korunmasında kritik rol üstlenecek. Şirketin TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ile hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde eklenecek GÖKSUR üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri