Öğretmenler İçin Yeni Düzenleme

Öğretmenler İçin Yeni Düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin kariyer basamaklarını yeniden düzenleyen önemli değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre, uzman öğretmen olabilmek için en az 10 yıl öğretmenlik yapmak gerekecek. Uzman öğretmen olarak 10 yılını dolduranlara ise başöğretmen unvanı verilecek. Ayrıca, 20 yılını tamamlayan öğretmenler doğrudan başöğretmen olma hakkına sahip olacak. Daha önce uygulanan kariyer basamakları sınavı da kaldırıldı.

Başöğretmenlik Yolu Açıldı

Türkiye genelinde yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılırken, bu unvanı kazanan öğretmenlere 10 bin TL’ye kadar ek maaş verilecek. Öğretmenlere karşı işlenen suçlarda ise cezalar artırıldı; kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarına verilen cezalar yarıya kadar artırılacak.

Milli Eğitim Akademisi Geliyor

Yeni düzenleme kapsamında, eğitim yöneticileri için Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Müdür ve müdür yardımcısı adayları, akademinin düzenlediği sınavlarda başarılı olmaları halinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenler ise, sağlık ve can güvenliği gibi özel durumlar dışında üç yıl boyunca başka bir yere atanamayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri