Penta Teknoloji, 2023'ün İlk Yarısında 10,8 Milyar Lira Ciroya Ulaştı

Penta Teknoloji, 2023 yılının ilk yarısında cirosunu yüzde 50 artırarak 10,8 milyar lira olarak bildirdi.

Penta Teknoloji'nin İlk Yarı Raporu

Penta Teknoloji'nin 2023 yılına ait konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre %50 artış kaydederek 10,8 milyar lira olarak belirlendi. Şirketin genel müdürü Fatih Erünsal, dijitalleşme hedefleri doğrultusundaki projelere yoğunlaştıklarını açıkladı.

Finansal Performans Detayları

Şirketin brüt karı da geçen yılın ilk altı ayına göre %45 artışla 764 milyon liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında elde edilen FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) ise %14 artışla 420 milyon lira oldu. Bu süreçte elde edilen vergi öncesi kar ise 110 milyon lira olarak kaydedildi.

Erünsal'ın Açıklamaları

Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, "Tüm Paydaşların Mutluluğu" vizyonuyla hareket ettiklerini belirterek, "Verimlilik ve karlılık odağında projeler geliştiriyoruz. İş ortaklarımızla yürüttüğümüz dijitalleşme yatırımları sayesinde rekabet gücümüzü koruyoruz" dedi.

Gelecek Vizyonu

Erünsal, pazarın en zengin ürün çeşitliliğine ulaşma hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini ifade ederek, "Katma değerli hizmetlerimizi süreçlerimize entegre ederek her geçen gün pazar payımızı genişletmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin teknoloji ile ilerlemesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Penta Teknoloji'nin yılın ilk yarısındaki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artışla 10,8 milyar lira oldu. Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri