Rixos Tersane İstanbul Açıldı: Yeni Bir Kültürel Merkez

Rixos Tersane İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Proje, İstanbul'un kültürel mirasını yaşatacak bir yaşam alanı sunuyor.

Rixos Tersane İstanbul Hizmete Girdi

Rixos Otelleri, Rixos Tersane İstanbul'un kapılarını açarak kente yeni bir soluk kazandırdı. Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, açılış töreninde projenin önemini vurgulayarak, "Yeniden kent hafızasının bir parçası haline gelmeye hazırlanan bu eşsiz bölgede açtığımız Rixos Tersane İstanbul, şehir otelciliğine yepyeni bir bakış açısı getirecek. Ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayacak," dedi.

Önemli Açılış Töreni

Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Tamince, İstanbul'un 600 yıllık endüstriyel mirasının korunarak, bu projeyle yeniden hayata geçirildiğini belirtti.

Projenin Kültürel Önemi

Fettah Tamince, "Tamamen korunmaya odaklanarak tasarlanan bu proje, kültürel sürdürülebilirlik açısından önemli bir rol üstlenecek. Rixos Tersane İstanbul'un her detayı titizlikle düşünüldü ve bu yeni projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum," şeklinde konuştu.

Ulaşım Kolaylığı ve Sanat Koleksiyonu

Rixos Tersane İstanbul, deniz yoluyla kolay ulaşım imkanı sunarak, 432 odasıyla konuklarını ağırlayacak. Ayrıca, otel bulunduğu yerden esinlenerek çeşitli çağdaş sanat eserlerinden oluşan özel bir sanat koleksiyonu oluşturdu. Bu koleksiyona ait bir kataloğu ve dijital arşivi de olacak.

Etkinlik Alanları

Rixos Tersane İstanbul, görkemli etkinlik alanları ile birçok organizasyona ev sahipliği yapacak. Tersane Balo Salonu ve Tersane İstanbul Event Hall, hem yerli hem de yabancı etkinlikler için geniş bir alan sağlıyor.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri