Türkiye’nin Ciro Endeksi Ağustos’ta Yıllık Yüzde 41,8 Arttı

Türkiye’nin Ciro Endeksi Ağustos’ta Yıllık Yüzde 41,8 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, 2024 yılı Ağustos ayında sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinin toplam ciro endeksi yıllık bazda yüzde 41,8 oranında artış gösterdi. Bu artış, sanayi sektörü ciro endeksinin yıllık yüzde 26,7, inşaat ciro endeksinin yüzde 75, ticaret ciro endeksinin yüzde 42,8 ve hizmet ciro endeksinin ise yüzde 55,5 oranında artmasıyla gerçekleşti.

Ağustos ayında, ciro endeksi aylık bazda da yüzde 3,7 yükseldi. Sanayi sektörü ciro endeksi aylık yüzde 1 artarken, inşaat ciro endeksi yüzde 10,9, ticaret ciro endeksi yüzde 4,2 ve hizmet ciro endeksi yüzde 3,3 artış kaydetti.

Ticaret Satış Hacmi Yüzde 5,3 Arttı

TÜİK'in açıkladığı Ağustos ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerine göre, ticaret satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımında satış hacmi yüzde 1,0 azalırken, toptan ticaret satış hacmi yüzde 3,1, perakende ticaret satış hacmi ise yüzde 13,3 arttı.

Aylık bazda ticaret satış hacmi yüzde 2,9 artarken, perakende satış hacmi de yüzde 2,2 oranında yükseldi. Bu veriler, Türkiye ekonomisindeki ticaretin ve sanayi faaliyetlerinin artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri