15 Milyon Vatandaş Yardımlarla Geçimini Sağlıyor

15 Milyon Vatandaş Yardımlarla Geçimini Sağlıyor

Türkiye’de ekonomik kriz derinleşirken, milyonlarca vatandaş sosyal yardımlarla yaşam mücadelesi veriyor. Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinemeyen milyonlarca kişi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlarla hayata tutunuyor. Elektrik ve doğalgaz desteğinden gıda yardımlarına kadar uzanan bu yardımlar, ülke genelinde yaklaşık 15 milyon kişiye ulaşıyor.

Bakanlık verilerine göre, düzenli sosyal yardım alan hane sayısı 2018’de 2.5 milyonken, 2024’te 3.7 milyona çıktı. Elektrik tüketim desteği alan hane sayısı ise 2023’te 4.3 milyona ulaşırken, 2024’ün ağustos ayında 3.6 milyon hane bu destekten faydalandı. Ayrıca, doğal gaz yardımı alan hanelerin sayısı 2023’te seçim öncesi düşerken, 2024’te 600 bini geçti.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri de önemli bir destek alanı. 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 8.1 milyon kişinin GSS primini devlet karşılıyor. Bu durum, vatandaşların giderek artan ekonomik sıkıntılarını ve yardıma bağımlı hale geldiklerini gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri