31. Adana Altın Koza Film Festivali Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Adana'da 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Festival, 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Tanıtım Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı, kentin Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin hem Adana için hem de ülkemiz için önemli bir marka haline geldiğini belirtti. Karalar, bu yılki festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylanın üstlendiğini dile getirdi. Ayrıca, organizasyondaki ödül sayısının artırıldığını ifade etti.

Teması: "Şiddete Dur"

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, bu yıl etkinliğin ana teması olarak "Şiddete dur" olduğunu vurguladı. Samancılar, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlalleri ve soykırım olaylarına dikkat çekerek, "Filistinli sinemacıların direnişinin yanındayız. Gazze'deki katliama 'Dur' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Samancılar, ayrıca hayatını kaybeden Adanalı sanatçılar için bir anma programı düzenleyeceklerini belirtti.

Müzik, sinema ve sanatseverlerin buluşacağı 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül tarihleri arasında sanat dolu etkinliklerle devam edecek.

Adana Büyükşehir Belediyesince 23-29 Eylül'de düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri