Adana'da Haraç İsteği ve Kurşunlama Olayı: İki Tutuklama

Adana'da bir marangoz atölyesine düzenlenen kurşunlama olayında iki kişi tutuklandı. Haraç isteyen şüpheliler arasında çalışanlar da bulunuyor.

Adana'da Haraç ve Kurşunlama Olayı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, bir marangoz atölyesi, haraç istemek amacıyla kurşunlandı ve bu olayda 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Olayın Detayları

26 Ağustos gecesi, Güzelevler Mahallesi'ndeki marangoz atölyesine, motosikletli 2 kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra, atölyenin sahibi telefonla arandı ve organize suç örgütünün ismi kullanılarak 5 milyon lira haraç talep edildi.

İş yeri sahibi, bu durumu hemen polise bildirdi ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Şüphelilerin Yakalanması

Yapılan çalışmalar sonucu kurşunlama ve haraç isteme olayının faillerinin kimliği ve adresleri belirlendi. Polis, Halil İbrahim C. (29), kuzeni Abdullah T. (24) ve Lütfi T (30) isimli şüphelilere yönelik operasyon düzenleyerek onları yakaladı.

İlk tespitlere göre Halil İbrahim C.'nin motosikleti kullandığı, Abdullah T.'nin tabancayla iş yerine ateş açtığı ve Lütfi T.'nin de işverenini arayıp haraç istediği belirlendi.

İfade ve Mahkeme Süreci

Şüpheliler, gerçekleştirilen eylemlerin kendilerine ait olduğunu ancak herhangi bir organize suç örgütüyle bağlantılarının bulunmadığını savundu. Yapılan işlemler sonucunda Halil İbrahim C. ve Abdullah T. tutuklanırken, Lütfi T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Bu arada, atölyeye yapılan silahlı saldırının anı, bölgedeki bir başka iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde iş yerini kurşunladıkları kişiden haraç isteyen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde iş yerini kurşunladıkları kişiden haraç isteyen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri