AK Partili ismin istifası CHP'ye koltuk kazandırdı

Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti üyesi olarak görev yaparken noterlik görevi nedeniyle istifa ettiği için, CHP'nin koltuk sayısı bir arttı.

Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevinden istifa etti. Daha önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği yapmış olan Değirmenci'nin, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde noter olarak göreve başlayacağı ve yasal gereklilikler doğrultusunda kamu görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. Ayrıca Değirmenci, AK Parti Merkezefendi Belediye Meclis üyeliği görevinden de istifa etti.


AK Partili Değirmenci'nin ayrılmasıyla Merkezefendi Belediye Meclisi'nde bir değişiklik olmadı, ancak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde denge değişti. Artık CHP'li Osman Tığ, mecliste söz sahibi. CHP'nin üye sayısı 53'e yükseldi, Ak Parti ise 15 üyeyle temsil ediliyor. Mecliste Yeniden Refah Partisi'nden 2 üye, BBP ve MHP'den ise birer üye mevcut.

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Değirmenci'nin yasa gereği görevine son vermesiyle birlikte meclis üyeleriyle bir araya gelerek AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekilliği için yeni bir isim belirleme sürecine gireceklerini açıkladı.

Güngör, meclis üyelerine görevin layıkıyla yerine getirilebilmesi için istişare yapacaklarını ve en uygun adayı bu sürecin sonunda görevlendireceklerini belirtti. Bu toplantının yanı sıra Merkezefendi Belediye Meclisi'nde de grup başkanvekilliği pozisyonu için atama yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri