Aydın Valisi Canbolat'tan Taziye Ziyareti

Vali Yakup Canbolat, İsrail askerlerinin öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi'nin baba evini ziyaret ederek taziyelerde bulundu.

Aydın Valisi Canbolat, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Baba Evini Ziyaret Etti

Aydın Valisi Yakup Canbolat, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesini bu zor gününde yalnız bırakmayarak, Didim ilçesindeki baba evi Mehmet Suat Eygi'yi ziyaret etti.

Baba Eygi ve Aileye Taziye

Ziyarette Vali Canbolat, baba Mehmet Suat Eygi ve yakınlarıyla bir araya gelerek başsağlığı diledi. Aynı zamanda İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel de ziyarette bulunarak dua etti.

Resmi İsimlerle Taziyeye Katıldılar

Vali Canbolat’a ziyareti sırasında Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir de eşlik etti.

Cenaze Töreni Bilgileri

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin, bugün İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından Didim Devlet Hastanesi morguna götürüleceği, ertesi gün öğle vakti Didim Merkez Camisi'nde kılınacak namazdan sonra defnedileceği öğrenildi.

İsrail Askerlerinin Saldırısı

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen bir barışçıl gösteride ağır yaralandı. Başından vurularak hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül 2023'te müdahalelere rağmen hayata gözlerini yumdu. Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olan Eygi, işgal karşıtı barışçıl mücadeleleriyle tanınmaktaydı.

Erdoğan'dan Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hukuki olarak yanıtını vermesi için her platformda mücadele edeceklerini belirtti.

Aydın Valisi Yakup Canbolat (sol 2), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi'ye taziye ziyaretinde bulundu.

Aydın Valisi Yakup Canbolat (sol 2), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi'ye taziye ziyaretinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri