Bakan Işıkhan, Memur-Sen Lideri Yalçın'ı Ağırladı

Bakan Işıkhan, Memur-Sen Başkanı Yalçın ile eğitim alanındaki ücret sorunlarını gündeme getirdi.

Bakan Işıkhan'dan Memur-Sen'e Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı makamında kabul etti. Ziyaret sırasında önemli konular gündeme geldi.

İUP Ücretleri ve Eğitim Çalışanlarının Sorunları

Yalçın, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında ödenecek ücretin 12 bin lira seviyesine çıkarılması gerektiğini belirterek, eğitimdeki ücret adaletsizliğine dikkat çekti. Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalan İUP'nın, çözüm olma niteliğini kaybettiğini vurguladı. Eğitimin kalitesinin artırılabilmesi için tüm eğitim çalışanlarının bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti."

Çalışmalar ve Beklentiler

Yalçın, görüşmede Bakan Işıkhan'a, programın işlevselliğinin artırılması için eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. İUP'nın cazip hale getirilmesi için özel bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu talep üzerine Bakan Işıkhan, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, eksikliklerin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (ortada), Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (solda) ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'u (sağda) kabul etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri