Bakan Yerlikaya, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nde Önemli Mesajlar Verdi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türk Devletleri İşbirliği Günü resepsiyonunda devletler arası dayanışmayı vurguladı.

Türk Devletleri İşbirliği Günü Resepsiyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde düzenlenen toplantılarda yaptığı konuşmada, "Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde oluşturulan mekanizmalar sayesinde, bölgesel ve uluslararası barış için dayanışmamızı güçlendiriyoruz," ifadelerine yer verdi.

Nahçıvan Anlaşması'nın 15. Yıldönümü

Bakan Yerlikaya, Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıl dönümünü vurgulayarak, 3 Ekim 2009 tarihinin ortak bir hedefin başlangıcını simgelediğini belirtti. "Bu anlaşma, sadece Türk dünyası için değil, tüm coğrafyalar için umut oluşturdu," dedi.

Geleceğe Dönük İşbirlikleri

Yerlikaya, Türk Dünyası 2040 vizyonu çerçevesinde yeni işbirliği mekanizmalarının oluşturulması adına memnuniyetini dile getirdi. "Orta Asya ülkelerinin refahını artırmak için tüm samimiyetimizle destek sağlayacağız," ifadelerinde bulundu.

Önemli Toplantılar

Türk Devletleri Teşkilatı İçişleri Bakanları Toplantısı'nın 6 Eylül 2024'te Kırgızistan'ın Çolpon Ata şehrinde yapılacağını anımsatan Yerlikaya, kısa süre içinde düzenlenecek ikinci toplantının Azerbaycan'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Önemli İsimler Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım gibi önemli isimler, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nde kutlama mesajları yayımladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Devletleri Teşkilatını kuran Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıl dönümü" ve "Türk Devletleri İşbirliği Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Yerlikaya, burada konuşma yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Devletleri Teşkilatını kuran Nahçıvan Anlaşması'nın 15. yıl dönümü" ve "Türk Devletleri İşbirliği Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Yerlikaya, burada konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri