Başkan Önal'dan sokak hayvanlarının katledilmesine tepki!

Son günlerde AK Parti tarafından Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik, hayvanseverler ve ilgili kuruluşlar tarafından büyük tepkiler almaya devam ediyor. Bir tepki de Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan geldi. İşte detaylar...

Son günlerde AK Parti tarafından Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik, hayvanseverler ve ilgili kuruluşlar tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor. Tasarının en dikkat çekici maddesi ise sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngörüyor olması. Bu duruma Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da sessiz kalmadı ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yasa tasarısını sert bir şekilde eleştirdi.

ÖNAL AÇIKLAMASINDA NELER DEDİ?

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna yansıyan, sokak hayvanlarının toplanması ve sahiplendirilmemesi durumunda uyutulmasını içeren yasa tasarısına karşı çıkıyoruz. Dünyadaki yaşam hakkı sadece insanoğluna ait değildir. Bizler kamu yöneticileri olarak sınırımızda bulunan tüm canlıların uyum ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamakla yükümlüyüz. Sorunlar, bizden güçsüz olan varlıkların canına kast ederek çözülmez. Birkaç saldırgan hayvan olduğu için tüm can dostlarımızın katledilmesi vicdanımıza ve kültürümüze uygun değildir. Bu yasa tasarısı bir an önce geri çekilmelidir."

TEPKİLER DURDURULAMAZ HALE GELDİ

Önal'ın açıklamasının ardından sosyal medyada yasa tasarısına karşı tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok hayvansever ve ilgili kuruluş, tasarıyı vicdansız ve vahşi olarak nitelendirerek derhal geri çekilmesini talep etti. Ayrıca, sokak hayvanlarının uyutulmasının sorunun çözümü olmadığı, bunun yerine kısırlaştırma, barınak ve sahiplendirme gibi daha insani çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

PEKİ BU YASA TASARISI GERÇEKTEN UYGULANACAK MI?

AK Parti tarafından sunulan yasa tasarısının ne zaman ve nasıl ele alınacağı henüz bilinmiyor. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri