Başkan söz verdi: Karabağlar'da engelli köyü oluşturulacak

Sadettin Tezcan Özel Eğitim Meslek Okulu’nun değerli öğrencileri ve öğretmenleri, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Kınay, ziyaret esnasında, “Belediyemizin projeleri arasında engelli bireyler için özel bir köy inşa etmek yer alıyor” şeklinde konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, ilçedeki Sadettin Tezcan Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan gelen özel öğrencileri ve onların öğretmenlerini konuk etti.

Ziyaret sırasında, Okul Müdürü Hakan Emrah Bodur ve yardımcıları Tolga Leblebici ile Seda Türker, öğrenciler Salih Özkan, Ege Kırkık ve Elif Nur Koçyer ile birlikteydi.


Hakan Emrah Bodur, okulun meslek eğitimi alan özel gereksinimli 106 öğrencisi olduğunu vurgulayarak, “Karabağlar Belediyesi’nin desteğini her daim hissediyoruz. Okulumuzda, geri dönüşümü mümkün olan her türlü materyali kullanıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz, geri dönüştürdükleri malzemelerle yaptıkları sanat eserlerini, 17 Mayıs’ta başlayacak olan ve 10 gün sürecek Kültürpark sergisinde sergileyecekler. Eğer müsait olursanız, sergimize sizleri de bekleriz” diye ekledi.

Belediye Başkanı Helil Kınay, öğretmenlerin özverili çalışmalarını takdir ettiğini ifade ederek, çocuklara sundukları değerli hediyeler için minnettarlığını dile getirdi. Başkan Kınay, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan sanat eserlerine büyük önem atfettiğini ve “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde birlikte bir etkinlik düzenleyebileceğimizi düşünüyorum. Okulunuzu ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Karabağlar Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın iş hayatına katılımını destekleyecek projeler geliştiriyor ve onlar için belediye bünyesinde bir köy inşa etmeyi planlıyoruz. Onların toplum içinde aktif roller üstlenmeleri ve bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri