Bornova'da tarım eğitimi başlıyor

Bornova Belediyesi tarım konusunda kalkınma sağlamak adına şimdi de tarım eğitimleri vermeye başladı. Tarım alanında daha başarılı ve bilgili çiftçiler yetiştirerek tarım kalkınmasına destek olacağı düşünülüyor.

Ülkemizdeki en önemli geçim kaynaklarından biri de tarım işçiliğidir. Bornova Belediyesi ise yaptığı son değişiklik ile ziraat mühendisi olan öğrencilere çiftçilik eğitimleri vermeye başladı. Başlangıçta düzeyinde olan eğitimlerde fidan dikiminden gübreleme işlemlerine kadar her alanda çalışmalar sürdürülecek.

Tarım Alanında Yeniden Güçlenmek İçin Küçük Bir Adım

Bornova Belediyesi özellikle tarım alanında yaşanan üretim sorununu da çözmek amacı ile genç kesimlerin tarıma yönetmesine destek oluyor. Bornova Belediyesi aldığı karar ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir bölgesi Öğrenci Kulüblerine tohum ekme, bahçe düzenleme, fide dikimi, bitki sulama tüyoları, gübreleme işlemleri, toprağın doğasını anlama ve budama gibi dersleri vermeye başlayacak. Ayrıca bitkinin yaşadığı hastalık veya oluşacak zararlar ile mücadele konusunda bilgilendirmeler yapacak.


Bornova Belediyesi sadece dersle kalmayıp öğrencilere derste öğrendiklerini uygulamak adına fırsatlarda tanıyacak. Öğrenciler belediyenin belirlediği bölgelere giderek fidan dikme ve tohum ekimi gibi işlemleri bizzat yapabilecek. Bornova Belediyesi tarafından başlatılan bu kampanya yakın zamanda tüm belediyelere yayılarak büyük bir kalkınma örneği olacağı düşünülüyor. Başta genç kesimin bu denli tarıma yönelik teşvik edilmesi ise tarımda yaşanan üretim sorunlarının bir nebze önüne geçecek gibi duruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri