Çankırı Yer Altı Tuz Şehri Sağlık Turizmi İçin Hazırlanıyor

Çankırı'daki Yer Altı Tuz Şehri, KOAH hastaları için sağlık turizmi projesine ev sahipliği yapacak.

Çankırı'daki Yer Altı Tuz Şehri'nde Sağlık Turizmi Yapılıyor

Çankırı'nın gözde turistik alanlarından biri olan Yer Altı Tuz Şehri, "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" çerçevesinde sağlık turizmine hizmet vermeye hazırlanıyor.

Proje Detayları ve Hedefler

Vali Mustafa Fırat Taşolar, proje tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Çankırı'nın önemli bir hedefine ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Taşolar, "Yer Altı Tuz Şehri, turizmin birçok yönüyle şehrimize değer katacak. Sağlık turizmi de bunlardan biri. Belediyemiz, üniversitemiz ve diğer paydaşlarla birlikte bu projeyi geliştirdik," dedi.

KOAH Hastalarına Özel Etkinlikler

Yeşilay Çankırı Şubesi Başkanı İsmail Özcan, projeyle birlikte KOAH hastalarının Yer Altı Tuz Şehri'nde uzun süre vakit geçireceğini ifade etti. Özcan, "Türkiye'nin farklı illerinden KOAH hastalarını buraya davet ederek, Tuz Mağarası'nda 15 gün boyunca uzmanların gözetiminde etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler tamamen ücretsiz olacak," dedi.

İlk Program ve Etkinlikler

Proje çerçevesinde ilk etkinlikler, 24 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönemde seramik ve ebru sanat atölyeleri, müzik, drama, spor ve fiziksel etkinlikler, sinema gösterimleri ve şiir dinletileri yapılacak. İkinci program ise ekim-kasım aylarında planlanıyor.

Katılımcılar ve İşbirlikçileri

Proje kapsamında, Çankırı Belediye Başkanı Ismail Hakkı Esen, Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Demirel, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Özel Karatekin Hastanesi Genel Müdürü Taha Kurtça ve Tuz-Der Başkanı Önder İzmirlioğlu gibi önemli isimler toplantıda yer aldı. Hedef, Hititler dönemine uzanan bu tarihi mekanda KOAH hastalarına yönelik çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

Çankırı'da bulunan Yer Altı Tuz Şehri, "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" kapsamında sağlık turizmine ev sahipliği yapacak. Projenin tanıtımı amacıyla Valilikte düzenlenen toplantının projenin protokolü imzalandı.

Çankırı'da bulunan Yer Altı Tuz Şehri, "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" kapsamında sağlık turizmine ev sahipliği yapacak. Projenin tanıtımı amacıyla Valilikte düzenlenen toplantının projenin protokolü imzalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri