Cem Garipoğlu'nun DNA Raporuna İtiraz Açıklaması

Karabulut ailesi avukatı, Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örneklerine itiraz edeceklerini açıkladı.

Cem Garipoğlu'nun DNA Raporu Üzerine İtiraz Açıklaması

İstanbul'da 2009 yılında trajik bir şekilde hayatını kaybeden Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı, Rezan Epözdemir, katil Cem Garipoğlu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti. Avukat Epözdemir, Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan örneklerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz edeceklerini duyurdu.

Basın Toplantısı Detayları

Epözdemir, İstanbul Adliyesi Çağlayan önünde yaptığı basın toplantısında, mezardan çıkarılan parçaların DNA testinin %99.9 oranında Garipoğlu'nun DNA'sı ile uyuştuğu bilgisini aktardı. Ayrıca, mezardan çıkarılan örneklerin incelemesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirtti.

İnceleme ve İtiraz Süreci

Epözdemir, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından poşet üzerinde inceleme yapılacağını da ifade etti. Müvekkillerinin Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz edilmesini istediğini kaydeden Epözdemir, adli tıp uzmanları ile birlikte raporu bilimsel ve akademik açıdan değerlendirdikten sonra itiraz sürecine gireceklerini vurguladı.

Olayın Arka Planı

Olayın gelişiminde, Münevver Karabulut'un 3 Mart 2009'da öldürülmesi ve ardından Cem Garipoğlu'nun intiharı önemli bir yer tutmaktadır. Karabulut ailesinin talebi üzerine Garipoğlu'nun mezarı, 3 Ekim'de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmıştı. Mezardan çıkarılan örneklerin DNA analizi neticesinde, bu örneklerin Garipoğlu'na ait olduğu tespit edildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, çıkan örneklerin, Garipoğlu'nun ebeveynlerine ait olduğu ve birebir aynı DNA profiline sahip olduğu belirtilmişti.

İstanbul'da 2009'da öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri