Cenevre'de İslam Düşmanlığına Dikkat Çeken Temaslar

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cenevre'de insan hakları ihlallerini ele aldı.

Yanık, Cenevre'de Önemli Temaslarda Bulundu

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, İsviçre'nin Cenevre kentinde kritik ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretleriyle ilgili olarak sosyal medyadan bilgi veren Yanık, BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif ile bir araya geldi.

İslam Düşmanlığı ve Filistin'deki İhlaller

Yanık, görüşmeler sırasında dünyada artan İslam düşmanlığı ve Filistin'deki insan hakları ihlalleri üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını vurguladı. Özellikle son dönemlerde ABD ve Avrupa’da yükselen bu karşıtlığın global bir tehdit haline geldiğini ifade etti.

Yanık, "Filistin'de yaşanan soykırıma karşı uluslararası toplumun yetersiz tepkisinin altında yatan sebeplerden biri de İslamofobi'dir. Müslüman azınlıklara yönelik ırkçılık ve ayrımcılığın önlenmesi için eğitimin rolü ve yasal önlemler gibi konuları uluslararası boyutlarıyla değerlendirdik" şeklinde konuştu.

Filistin Temsilcisi ile Görüşme

Yanık, ayrıca Filistin'in BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi İbrahim Khraishi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin uluslararası hukuka dayanarak İsrail ile mücadele edeceğini belirten Yanık, "Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan Soykırım Sözleşmesi ihlali davasına Türkiye olarak müdahillik başvurusunda bulunmuştuk" dedi.

Yanık, "Filistinli mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Dünyada Filistin’i tanıyan ülkelerin artması ve İsrail’in zulmüne karşı yükselen itirazları memnuniyetle karşılıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık (sol 3), İsviçre'nin Cenevre kentinde temaslarda bulundu. Yanık, BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif'i (sağ 3) ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık (sol 3), İsviçre'nin Cenevre kentinde temaslarda bulundu. Yanık, BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif'i (sağ 3) ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri