Çiğli'de 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Vosvos turu düzenlendi

Çiğli'deki 19 Mayıs kutlamaları Vosvos turnesi, bando alayı ve Uğur Sayınbatur ve İlker Özdemir Orkestrası'nın konseriyle doruğa ulaştı.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın katılımı ile sabah bisiklet turuyla başlayan 19 Mayıs kutlamaları, gün boyu konvoy turu, bando alayı ve Orkestra müziği Uğur Sayınbatur ve İlker Özdemir'in konseriyle devam etti. Renkli ve heyecanlı anlara sahne olan kutlama, Çiğli halkının büyük ilgisini çekti.

"Başkan Onur Emrah Yıldız, Çiğli halkını Vosvos turuyla selamladı"

Vosvos İzmir Keyif Kulübü üyelerinin katıldığı Vosvos turu, Ataşehir ilçesindeki Akvaryum kafe önünde başladı. Yürüyüşlere eşlik eden Türk bayrakları, oyuncaklar ve balonlarla süslenen Vosvos araçları Çiğli'den geçti. Başkan Onur Emrah Yıldız'ın üstü açık SUV ile katıldığı konvoya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.


Konvoyun ardından Başkan Emrah Yıldız daha sonra eşi Gamze Yıldız, CHP İlçe Başkanı Erkan Akar, meclis üyeleriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej, bayraklar ve Türk meşaleleriyle konser alanına geldi. Yürüyüş sırasında sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı. Geçit törenine yoğun ilgi gösteren Çiğli halkı da ellerinde Türk bayraklarıyla balkonlara çıktılar ve 19 Mayıs coşkusuna ortak oldular.

Kortej kortejinin ardından başlayan konserde, sanatçı İlker Özdemir'in sahneye çağırdığı Belediye Başkanı Emrah Yıldız ile eşi Gamze Yıldız, konser salonunu dolduran Çiğlililerle birlikte İzmir İstiklal Marşı'nı söylediler. Konser boyunca İlker Özdemir'in şarkılarına eşlik eden vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadılar.


Konser sırasında sahneye çıkan ve halka seslenen Başkan Yıldız, şunları söyledi:

“Çiğli erdemlidir, cumhuriyetçidir, Kemalisttir; Her zaman olduğu gibi milli bayramlarını savunuyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Atatürk'ün gençliğin tek umudum olduğunu ilan ettiği ve 38 yaşında belediye başkanı olmamı sağlayan bu coğrafyada Cumhuriyeti ilan eden Ulu Önderimize selam olsun. Yetimlerin yetimi dediğimiz Cumhuriyetin sayesinde bugün hem bağımsız hem de özgür yaşıyoruz. Halkımıza bağımsızlığı getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının önünde bir kez daha başımı eğiyorum. Biz gençler var oldukça Cumhuriyet de var olacak ve bayrağımız her zaman dalgalanmaya devam edecektir”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri