Çorum'da Kadınlar için CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlıyor

Çorum’da kadınların sanayiye katılımını artırmak için CNC operatörlüğü eğitimi verilecek.

Çorum'da Kadınlara CNC Operatörlüğü Eğitimi Düzenleniyor

Çorum ilinde kadınlara yönelik CNC operatörlüğü eğitimi verilecek. Bu eğitimle, kadınların imalat sektöründe daha aktif rollere sahip olmaları hedefleniyor.

Projenin Tanıtımı

Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliği ile "Çorum Sanayinde Kadın Eli Projesi" başlatıldı. Projenin tanıtımında, Vali Zülkif Dağlı, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle protokole imza attı.

Hedefler ve Beklentiler

Yapılan açıklamada, kadınların mesleki beceriler kazanarak ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarının, Çorum'un ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı vurgulandı. Bu ay içinde düzenlenecek CNC operatörlüğü eğitimi ile Çorum sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Kayıtlı Kadın İstihdamında Önemli Artış

2012 yılında %21 olan kayıtlı kadın istihdamı oranı, 2023 itibarıyla %37’ye çıkarak, Çorum'u Türkiye genelinde kadın istihdamında 37. sıradan 26. sıraya yükseltti. 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, 2028 yılına kadar kadın iş gücü katılım oranının %40 ve kadın istihdam oranının ise %36’ya ulaşması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, kadınların ihtiyaç duydukları alanlarda mesleki bilgi ve becerileri edinmeleri büyük önem taşımaktadır.

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer edinmelerine olanak sağlanacak. Proje kapsamında Vali Zülkif Dağlı (ortada), Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal (solda) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle (sağda), iş birliği protokolüne imza attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri