Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılında Türkiye'nin inovasyon hedeflerini vurguladı ve küresel işbirliğine odaklandıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Raporu'nu Tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne gönderdiği video mesajla önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Teknoloji Hamlesi ve Hedefler

Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi yaklaşımımızda, bugün ileri teknolojileri kendi imkanlarımızla geliştirip üretebilen bir noktaya geldik. 2053 vizyonumuzla bilim ve teknoloji alanında yenilikçiliği içselleştirerek, ileri teknolojilerin merkezi olmayı hedefliyoruz," dedi.

Teşekkür ve İşbirliği Vurgusu

Etkinlikte, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Daren Tang ve etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür eden Erdoğan, inovasyon alanında gelinen noktadan iftihar ettiğini belirtti.

Yükseliş ve Hedefler

Erdoğan, Türkiye'nin son 11 yılda Küresel Yenilik Endeksi sıralamasında 31 basamak yükseldiğini aktararak, "İnsan sermayesi ve araştırma gibi alanlarda üst orta gelir grubunun üzerinde yer alıyoruz," ifadelerini kullandı.

İnovasyon Ekosistemi ve Çalışmalar

Türk Patent ve Marka Kurumunun başarılarının Türkiye'nin yenilik ekosistemindeki kararlılığını yansıttığını belirten Cumhurbaşkanı, 2024-2026 Türkiye Küresel İnovasyon Endeksi Yol Haritası ve 12'nci Kalkınma Planı'ndaki hedefleri açıkladı.

Uluslararası Destek ve İşbirliği

Erdoğan, En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası'na destek verdiklerini belirterek, küresel yenilik ekosisteminde daha üst sıralarda yer alacaklarının altını çizdi.

Son Mesaj

Sonuç olarak, Erdoğan, dünyanın her yerinde yenilik ve işbirliği hedefleri doğrultusunda kararlılık vurgusu yaparak katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlarken kendisini etkinliğe davet eden Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Genel Direktörü Daren Tang ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri