Dilan ve Engin Polat Davasında Tutuklu Sanıklar Tahliye Edildi

Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında tutuklu sanıklar tahliye edildi. Mahkeme kararını verdi.

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Davasında Gelişmeler

İstanbul'un merkezinde, Dilan ve eşi Engin Polat çiftinin davasında, tutuklu sanıklar için önemli bir gelişme yaşandı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, toplamda 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası talep edilen davada, tutuklu 4 sanığın tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkemeden Tahliye Kararı

Davanın duruşmasına, tutuklu sanıklardan Ahmet Gün bizzat katılırken, Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Dilan Polat ile diğer tutuksuz sanıklar duruşmada avukatları ile birlikte hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklulukta geçirdiği süre ile mevcut delil durumunu değerlendirerek, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyelerine hükmetti. Ancak tahliye edilen sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" getirilerek adli kontrol tedbiri uygulandı.

Avukatların Açıklaması

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, "Beklediğimiz bir karardı. Müvekkillere yönelik ortaya konan suçlamalarda somut delil yoktu. Masak raporu da bu durumu destekliyor." dedi. Horoz, 10 aydır tutuklu olan sanıkların tahliyesini değerlendirerek, dosyadaki tüm delillerin çürütüldüğüne dikkat çekti.

Soruşturmanın Arka Planı

31 Ekim 2023 tarihinde İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmış, 16 sanık tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların yasa dışı yollarla elde edilen gelirleri aklama ve örgüt kurma gibi suçlamalara maruz kaldığı belirtiliyor.

Davanın bir sonraki duruşması 19 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Duruşma salonundaki katılımcılar, tahliye kararını alkışlarla karşıladı.

Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Davada ara kararın açıklanmasının ardından Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri