Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Acil Birleşme Çağrısı

Ali Erbaş, Gazze'deki saldırılara tepki göstererek Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze'deki (Filistin) saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş, "Bütün Müslümanların güçlerini birleştirmesi ve bu zulme, bu soykırıma 'dur' demesinin vakti gelmiştir," dedi.

Kazakistan'daki Açıklamalar

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için bir araya gelen Erbaş, toplantılardan elde edilen işbirliklerinin önemli olduğunu vurguladı.

Erbaş, "Burada üniversitede bir konferans verdik. Hem öğrencilerimizle hem de hocalarımızla görüşme fırsatımız oldu. Şu anda yapılması gereken, bütün Müslümanların birlik içerisinde hareket etmesidir," ifadesini kullandı.

Küresel Müslüman Birliği Vurgusu

Dünya genelinde yaklaşık 57 İslam ülkesi ve 2 milyara yakın Müslümanın bulunduğunu hatırlatan Erbaş, bu zorluklar karşısında birlik olmanın önemini yineledi. Özellikle Gazze'deki yaklaşık bir yıldır devam eden katliama dikkat çekerek, "Soykırımın bir an önce sona ermesi ve Filistinli Müslümanların özgürlüğüne kavuşması için Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerekmektedir," şeklinde konuştu.

Erbaş, yaptığı açıklamada işgalcilerin eylemlerini lanetleyerek, "Bu zulme dur demek için artık geç kalınmıştır," dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri