Diyarbakır Tavşantepe İlkokuluna Psikososyal Destek

MEB, Diyarbakır'daki Tavşantepe İlkokulu'nda öğrenci ve öğretmenlere psikososyal destek sağlıyor.

Diyarbakır Tavşantepe İlkokulu'na Psikososyal Destek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyarbakır'da trajik bir olay sonrasında Tavşantepe İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri için psikososyal destek çalışmalarına başladı.

Psikososyal Destek Çalışmaları

MEB, Diyarbakır'da 8 yaşında hayatını kaybeden Narin Güran’ın okuduğu Tavşantepe İlkokulu’ndaki öğretmen ve öğrencilere yönelik psikososyal destek faaliyetleri başlattı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar liderliğinde, bakanlık psikososyal destek saha koordinatörleri, bölgedeki olaya ilişkin çalışmalar yürütmek üzere okul ile bir araya geldi.

Psikolojik İlk Yardım Faaliyetleri

Bir hafta süresince gerçekleştirilen çalışmalarda, ilk aşamada öğrencilere ve öğretmenlere psikolojik ilk yardım uygulanarak dayanışma sağlandı. Öğretmenlerin duygularını ifade etmeleri teşvik edildi, okul personelinin birbirine destek olmasının önemi vurgulandı.

Öğrencilerin İhtiyaçlarının Belirlenmesi

Çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının tespit edildiği bu süreçte, öğrencilerin okula uyumunu, ihtiyaçlarını ve duygularını paylaşmalarını hedefleyen etkinlikler düzenlendi. Psikososyal destek çalışmalarının ikinci gününde öğretmenlere, zorlayıcı yaşam olaylarına dair bilgilendirmeler yapıldı.

Psikoeğitim Çalışmaları

Psikoeğitim çalışmaları kapsamında, 34 öğrenci ile etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrencilere, zorlu bir yaşam olayı sonrası meydana gelebilecek değişikliklere yönelik bilgiler sunuldu ve farkındalık sağlandı. Ayrıca, çocukların yararlanması için psikososyal kiti dağıtıldı.

Gelecek Planları

Öğrencilere yönelik sağlık ve psikolojik destek çalışmalarının beşinci gününde, zorlayıcı olaylar sonrası stresle başa çıkma ve olumlu bir bakış açısı geliştirme üzerine etkinlikler yapıldı. MEB, Tavşantepe İlkokulu’ndaki çalışmaları takip etmeye ve öğrencilerin üstün yararını gözeterek destek sunmaya devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri