Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) geçtiğimiz gün Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festival programına Buca ile çevre ilçelerde eğitim gören 150'ye yakın okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı; Etkinlikte sosyal sorumluluk açısından da önemli bir çalışma yapıldı. Çocuklar, stantlarda hazırlanan hediyeleri almak üzere kitap bağışında bulundu ve köydeki okullara gönderilmek üzere yaklaşık olarak 500 kitabın toplanmasına yardımcı oldu.

Türkiye'nin en ünlü yükseköğretim kurumlarından biri olarak tanımlanan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Çocuk Oyunları Şenliği” düzenledi. Festival programı, Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEÇEM), Buca Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği ve yurt dışı mevzuatın koordinasyonunda DEÜ Buca Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi; Etkinliğe Buca ile çevre ilçelerde eğitim gören anaokulu, ilkokul ve ortaokullardan yaklaşık 150 öğrenciyle birlikte öğretmenler, veliler, DEÜ idari ve akademik personelinin yanı sıra DEÜ öğrencileri katıldı.

KÖY OKULLARI İÇİN KİTAP BAĞIŞI


DEÜ uluslararası öğrencileri, festival programına ilişkin eğlenceli aktiviteler, masa oyunları, geleneksel oyunlar, kostümler, danslar ve atölye çalışmalarıyla unutulmaz anlar yaşarken, aynı zamanda çocuklara ülkelerinin geleneksel oyunlarda tanıtıldı. Farklı ülkelerin kültürlerinin tanınmasına imkan bulan çocuklar, kurulan stantlardan da kendilerine özel hazırlanan hediyeleri almak üzere kitap bağışında bulundular. Festival programı kapsamında 500'e yakın kitap toplandı ve toplanan kitaplar köydeki okul çocuklarına dağıtılacak.

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER


Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan DEÜ Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Dr. Güzin Özyılmaz, konuşmasında bu tür etkinliklerin aslında öğrencilerin kültürel farkındalıklarını artırmak ve sosyal sorumluluk alanındaki bilincini geliştirebilmek adına büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı. Özyılmaz, "Mesela toplanan kitaplar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak olması festivalimizin en önemli yönlerinden biri" dedi. Dr. Dr. Güzin Özyılmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Öte yandan festival süresince öğrenciler farklı ülkelerin kültürlerini tanımak için bir fırsat buluyor. Çocukların eğlenirken öğrendiği, kitap bağışlarıyla anlam kazandığı bu güzel kurum, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin topluma katkı misyonunun harika bir yansımasıdır. Etkinliğimiz tüm katılımcılara hem kültürel hem de eğitimsel zenginliğin önemini yeniden hatırlattı. Programın düzenlenmesi konusunda emeği geçen DEÜ Rektörü başta olmak kaydıyla tüm fakülte, birim ve profesörlerimize teşekkür ederiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri