Dünya Bisiklet Günü'nde ESHOT şoförlerine farkındalık eğitimi verildi

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT Genel Müdürlüğü ve Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) ortaklığıyla, ESHOT sürücülerine bisiklet bilinci eğitimi sunuldu.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ve Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) tarafından bir farkındalık eğitimi düzenlendi. Bu etkinlik, Balçova’da bulunan ESHOT Genel Müdürlüğü Otobüs Garajı ve Eğitim Tesisi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk bölümünde, bisikletlerin trafikteki konumu ve Karayolları Trafik Kanunu’ndaki hakları hakkında 30 dakikalık bir teorik sunum yapıldı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise, otobüs eğitim pistinde kurulan bir test alanında, ESHOT sürücülerine bisiklet deneyimi yaşatıldı. Yakından geçen ve korna çalan bir otobüsün bisiklet üzerindeki etkisini deneyimleyen ESHOT sürücüleri, bisiklet sürücülerinin trafikte karşılaştıkları zorlukları ilk elden tecrübe etti.


BİSİKLET GÜNÜ’NDE FARKINDALIK EĞİTİMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Minareci, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuştu. Minareci, “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde, Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği ile birlikte, kurumumuz ve sürücü personelimiz için önemli bir etkinlik düzenledik. Trafikte bisikletli vatandaşlarımızın da olduğunu hepimiz biliyoruz. Motorlu araçların çok yakından geçmesi ve bazen korna çalması, bisiklet kullanıcılarını hem rahatsız ediyor hem de korkutuyor. Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği’nin düzenlediği teorik ve pratik eğitimlerle, sürücülerimizin bu konuda bilinçlenmesini ve bisikletli vatandaşlarla empati kurabilmesini hedefliyoruz. Unutmamalıyız ki, yollar hepimizin. Eğer herkes saygılı olursa, birbirimiz için hayatı kolaylaştırabiliriz” dedi.


SİMÜLASYONDA YAŞANAN KORKU DOLU DENEYİM

ESHOT’ta 5 yıldır otobüs şoförü olarak görev yapan Songül Güven, simülasyon ortamında bisiklet kullanırken yaşadığı korku dolu anları paylaştı. Hızla yanından geçen bir otobüsün şokunu yaşayan Güven, “Gerçekten çok korktum. Elim ayağım titredi ve refleks olarak çığlık attım. Aktif olarak bisiklet kullanmadığım için bu durumu bilmiyordum; ancak artık daha dikkatli olacağım. Empati yapınca bakış açım değişti. Artık daha dikkatli bir şekilde, hem sağa hem sola bakarak aracımı kullanacağım” dedi.


GÜVENLİK HER İKİ TARAF İÇİN DE HAYATİ ÖNEME SAHİP

Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği üyesi Erdal Onur Diktaş, etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Güvenlik, hem otobüs şoförleri hem de bisikletliler için hayati öneme sahip. Son birkaç yıl içinde trafikte yaklaşık 200 bisikletli hayatını kaybetti. Bu sayıyı düşürmek ve yaralanmaları azaltmak için bisikletlilerin ve diğer trafik unsurlarının eğitimi büyük önem taşıyor. Bu nedenle, bir süredir bu eğitimlere ağırlık veriyoruz. ESHOT şoförlerinin trafikte güvenliği sağlaması ve bisikletlilerin de bu tür eğitimlere katılarak trafikte nasıl davranacaklarını öğrenmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda da Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP), ESHOT şoförlerine “Trafikte Bisiklet Farkındalığı” eğitimleri düzenlemiş ve bu eğitimler sunum şeklinde gerçekleştirilmişti. ESHOT ve BUGEP işbirliği ile düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri