Emine Erdoğan ve Ilyasah Shabazz'dan Hizmet ve Adalet Vurgusu

Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz ile bir araya gelerek insan hakları ve adalet konularında işbirliklerini görüştü.

Malcolm X'in Kızıyla Önemli Görüşme

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu etkinlikleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'de bulunan Emine Erdoğan, New York'ta Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz ile buluştu.

Özgürlük ve Eşitlik Mücadelesi

New York'taki Türkevi'nde gerçekleşen toplantıda, Emine Erdoğan, Shabazz'a, Malcolm X'in eşitlik, özgürlük ve hak arayışı konusundaki mücadelesinin evrensel haksızlıklarla mücadelerde nasıl ilham verdiğini vurguladı.

İki Mücadeleci Ruhun Benzerliği

Görüşme esnasında, Malcolm X'in çabaları ile Türkiye'de Şule Yüksel Şenler'in insan hakları ve adalet mücadelesinin paralellik taşıdığına dair değerlendirilmelerde bulunuldu. Aynı zamanda Şenler'in anısını yaşatmak için kurulan vakıf ile işbirliği alanlarının geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Sosyal Medyada Paylaşım

Emine Erdoğan, buluşma sonrası sosyal medya hesabında şu açıklamalarda bulundu: "Amerika tarihinde ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi olan Malcolm X'in değerli kızı Ilyasah Shabazz ile Türkevi'nde bir araya geldik. Başkanlığını yürüttüğü Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi ile işbirliği olanaklarını konuştuk. Umuyorum ki, Malcolm X ve Şule Yüksel Şenler gibi iki mücadeleci ruh, dünyanın dört bir yanında gençlere ilham vermeye devam eder."

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'de bulunan Emine Erdoğan, New York'ta Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz'ı kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'de bulunan Emine Erdoğan, New York'ta Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz'ı kabul etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri