Fethiye'de Yunan Şeflerden Türk Misafirperverliğine Tam Not

Fethiye'de gerçekleşen gastronomi festivalinde Yunan şefler, Türk misafirperverliğine övgülerde bulundu.

Fethiye'de Gastronomi Festivali: Yunan Şeflerin Ziyareti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali kapsamında Yunan şefler, Türk misafirperverliğinden son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Yunan Şef Stavros Koustenis'ten Övgüler

Yunan şeflerden Stavros Koustenis, Fethiye’ye gelerek burada sundukları yemeklerle ilgili olumlu izlenimlerini paylaştı. Koustenis, "Yemeklerimiz hemen hemen aynı ama bazı tatlar burada çok hoşuma gitti. Yunanlar ve Türkler aynı masaya toplandık. Çok güzel yemekler yedik. Bizi çok güzel karşıladılar," dedi.

Dimitris Kozas'ın İzlenimleri

Yunan şef Dimitris Kozas ise burada edindiği izlenimleri aktardı. Fethiye'nin temiz ve güzel bir yer olduğunu belirten Kozas, "Restoranımda Türk misafirleri ağırlamaktan çok mutluyum. Çoğu Türk arkadaşım var. Yemek kültürlerimiz birbiriyle çok örtüşüyor," ifadelerini kullandı.

Türk Misafirperverliğine Vurgu

Kouzdan da Türkiye genelindeki misafirperverliğin önemli olduğunu vurgulayan Koustenis, festival vesilesiyle kurulan dostluğun gastronomi üzerinden daha da güçlendiğini belirtti. "Bize hazırladıkları masa çok güzeldi, hiçbir yerde bu kadar güzelini görmedim,” şeklinde konuştu.

Fethiye Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, ve Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle düzenlenen bu festival, farklı kültürler arasında gastronomi yoluyla bir köprü kurulmasına vesile oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen gastronomi festivaline katılan Yunan şefler, Türk misafirperverliğinden memnun kaldı. Yunan şeflerden Dimitris Kozas, AA muhabirine, açıklama yaptı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen gastronomi festivaline katılan Yunan şefler, Türk misafirperverliğinden memnun kaldı. Yunan şeflerden Dimitris Kozas, AA muhabirine, açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri