Filistin Direnişi İleriye Dönük Umut Vadediyor

Hamas lideri Hamdan, Filistin direnişinin güçlendiğini ve bölgenin yeni haritasında İsrail'in yer almayacağını ifade etti.

Filistin Direnişinin Gücü

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Filistin direnişinin bugün çok iyi bir konumda olduğunu belirtti.

Hamdan, "Gazze, üzerine aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. Birçok lider şehit oldu ancak bu süreçte yeni liderler de ortaya çıkmıştır" ifadelerinde bulundu.

Yeni Bir Harita: İsrail'siz

Hamdan, önümüzdeki yıllarda bölgenin haritasının değişeceğini ve bu yeni haritada İsrail'in yeri olmayacağını vurguladı. "Allah'ın izniyle, birkaç yıl içinde bu coğrafyada yeni bir harita şekillenecek. Bu haritada İsrail bulunmayacak" dedi.

Ümmetin Uyanışı: Kuala Lumpur Forumu

İstanbul'da düzenlenen "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" adlı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışında konuşan Hamdan, İslam dünyasının diriliş sürecinde olduğunu dile getirdi. Aksa Tufanı operasyonunun bu süreçte önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Batı'nın Çöküşü

Hamdan, Batı'nın insani değerlerdeki çöküşüne de dikkat çekerek, "Batı medeniyeti, insan haklarını savunmakta iflas etmiştir. Küresel sistem, çifte standart ilkelere dayanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Direnişin Geneli

Hamdan, direnişin sadece Gazze ile sınırlı olmadığını, Batı Şeria ve Yafa'da da sürdüğünü belirtti. "Direniş, çok iyi bir durumda ve herkes bu mücadelede yer almalıdır" ifadesini kullandı.

Gazze Halkının Kararlılığı

Gazze halkının yaşadığı zorluklara rağmen topraklarını terk etmediğini vurgulayan Hamdan, "Hayati bir fırsat yakaladık. Bu fırsat belki de bir daha gelmeyecek. Yeni bir harita görmek için sadece birkaç yıl beklememiz gerekiyor" diye ekledi.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri