Filistinli Yetkiliden İhlallere ve Türkiye'ye Destek Mesajı

Mustafa Bergusi, İsrail'in saldırılarının bölgedeki gerilimi artırdığını ve Türkiye'nin desteğini takdir ettiklerini belirtti.

İsrail'in Tansiyonu Yükseltme Stratejisi

Filistin Ulusal Girişim Hareketi'nin Genel Sekreteri Mustafa Bergusi, son günlerde artan gerilimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bergusi, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının amacının bölgedeki tansiyonu artırmak ve ateşi daha geniş bir alana yaymak olduğunu vurguladı.

İsrail'in Etnik Temizlik Hedefi

Bergusi, İsrail'in saldırılarını sürdürürek Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik etnik temizlik yapmayı hedeflediğini belirtti. "İsrail, saldırılarıyla sadece Filistin'i değil, aynı zamanda Lübnan'ı da yok etmeye çalışıyor," diyerek tehlikeye dikkat çekti.

Türkiye'nin Rolü ve Destek Çağrısı

Filistinli yetkili, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini ve son dönemde İsrail ile ekonomik ilişkilerini kesmiş olmasını takdir etti. Bergusi, "Türkiye, uluslararası kamuoyunu harekete geçirerek İsrail'i durdurmaya teşvik ediyor," dedi.

Barışcı Aktivistlere Yönelik Saldırılar

Bergusi, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen barış aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'yi anarak, "İsrail, insan hakları aktivistlerini hedef alıyor," ifadesini kullandı.

Çocukların Trajedisi

Filistinli yetkili, savaşın en çok çocukları vurduğunu dile getirerek, "Her öldürülen çocuk için yüreğim yanıyor," dedi. Bergusi, özellikle savaşın getirdiği acıların çocuklar üzerindeki etkisini vurgulayarak, bu konuda toplumsal bir bilincin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Son Sözler

Filistin halkına umut veren Bergusi, "Halkımız fedakâr insanlar olduğunun farkında olmalı. Filistinli çocukların güvenli ve mutlu bir geleceği için çalışmaya devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri