Gülümseyin Geliyoruz Tiyatro Ekibi Deprem Bölgesine Gidiyor

Erzurum'dan yola çıkan tiyatro ekibi, depremzede çocuklara moral vermek için gösterim yapacak.

Gülümseyin Geliyoruz Tiyatro Ekip Yola Çıktı

Erzurum'un Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro ekibi, "Gülümseyin Geliyoruz" ve "Okula Hazırlık" projeleriyle deprem bölgesine doğru yola çıktı. Bu proje, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çocuklara yönelik olarak planlandı.

Öğrencilere Moral Olmaya Devam Ediyorlar

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM)'nden yapılan açıklamaya göre, Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro ekibi, toplamda 6. kez deprem bölgesine gidecek. Bu ziyaret, afetzede çocuklara moral aşılayarak, onların yüzlerinde bir gülümseme oluşturmayı hedefliyor.

Bakanlığın Projeleri Kapsamında Yola Çıktılar

Yönetmen Ferhat Raşit Kına liderliğindeki 16 kişilik ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz tarafından uğurlandı. Tiyatro hocası Ferhat Raşit Kına, bu anlamlı yolculuktan duyduğu heyecanı dile getirerek, "Depremden bu yana 5 kez bölgeye geldik ve şimdi 6. kez afetzede çocuklarla buluşacak olmak bizim için çok önemli," şeklinde konuştu.

Çocuklara umut ve neşe yaymayı amaçlayan bu girişim, deprem sonrası destek çalışmalarının önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Erzurum'da, Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro ekibi, "Gülümseyin Geliyoruz" ve "Okula Hazırlık" projeleri kapsamında "asrın felaketi"nden etkilenen illerde çocuklar için oyunlar sergilemek üzere yola çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri