Hokusai'nin Hayatı Performansı ENKA Oditoryumu'nda Sahnelendi

Katsushika Hokusai'nin yaşamını konu alan 'Hokusai'nin Hayatı' performansı ENKA Oditoryumu'nda sanatseverlerle buluştu.

Hokusai'nin Hayatı Sahne Aldı

Japon sanatının öncülerinden Katsushika Hokusai'ye odaklanan 'Hokusai'nin Hayatı' adlı performans, ENKA Oditoryumu'nda izleyicilerle buluştu. Bu gösterim, ENKA Sanat tarafından, ünlü ressamın doğumunun 260. yılı dolayısıyla hazırlandı ve Istanbul Fringe Festival 2024 programında yer aldı.

Performansın Teması

Bu anlamlı gösterim 'Cool Japan Matching Award' ile taçlandırılmış olup, Hokusai'nin yaşamındaki çatışmaları, geibu tarzında dans ve dövüş sanatlarıyla iç içe sunuyor. Gösterimde sanatçının eserleri büyük bir projeksiyonla izleyiciye aktarılıyor.

Sanatçı Kadrosu

Performansı ünlü koreograf ve performans sanatçısı Katsumi Sakakura sahneye koyarken, Hokusai'nin kızı Oie karakterini dansçı Karin Kato, eşi Koto'yu ise opera sanatçısı Yasko Fujii canlandırdı.

Hokusai'nin Düşünceleri

Hokusai, cennetin yer yüzünde de var olduğuna ve kendisinin bu enerjiler arasında bir köprü olduğuna inanıyordu. Yaşamında felç geçirdikten ve büyük bir yangın sonrası her şeyini kaybettikten sonra birçok başyapıt ortaya koydu. Ancak, sanatına yoğunlaştığı dönemde ihmal ettiği karısının aniden ölümü, ona derin bir pişmanlık yaşattı ve bu, sanatının anlamını yeniden sorgulamasına yol açtı.

İnsanların Hayatındaki Kayıplar

Bu performans, Hokusai’nin yaşadığı zorluklara odaklanırken, insanların günlük hayatın karmaşası içinde önemli şeyleri nasıl fark edemez hale geldiğini de gözler önüne seriyor.

Japon ressam Hokusai'nin hayatına odaklanan performans "The Life of Hokusai" (Hokusai'nin Hayatı), ENKA Oditoryumu'nda sanatseverlerle buluştu.

Japon ressam Hokusai'nin hayatına odaklanan performans "The Life of Hokusai" (Hokusai'nin Hayatı), ENKA Oditoryumu'nda sanatseverlerle buluştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri