Hopa Olaylarında 13 Polise Beraat Kararı

Artvin Hopa'da Metin Lokumcu'nun ölümüne neden olan 13 polis beraat etti. Mahkeme, olaylarda orantılı güç kullanıldığını belirtti.

Hopa Olaylarında Beraat Kararı

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de gerçekleşen AK Parti mitingindeki olaylar sonucu emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili yargılanan 13 polis hakkında beraat kararı verildi.

Mahkeme Duruşması ve Sonuç

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Metin Lokumcu'nun ailesi ve avukatları katıldı. Lokumcu'nun avukatları, savcının daha önceki celsedeki beraat mütalaasına katılmadıklarını belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Ancak sanık avukatları da müvekkillerinin beraatını istedi.

Mahkemenin Değerlendirmesi

Tanık ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme, Metin Lokumcu'ya yapılan bir fiziki müdahale olmadığına dikkat çekti. Ayrıca, toplumsal olaylara müdahalede orantılılık ilkesine uyulduğu ve Lokumcu'nun ölümü ile illiyet bağı olmadığı ifade edildi. Sonuç olarak, 13 sanığın "taksirle ölüme neden olma" suçundan beraatine karar verildi.

Protesto ve Gelişmeler

Duruşmanın ardından, Lokumcu'nun avukatları ve yakınları kararı protesto etmek amacıyla alkışlar ve sloganlar eşliğinde adliyeden ayrıldılar. Duruşmayı ayrıca CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ve DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun da yerinde takip etti.

Olayın Arka Planı

31 Mayıs 2011'de meydana gelen olaylarda, AK Parti konvoyuna yönelik taşlı saldırılar gerçekleşmişti. Bu olayların ardından güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açmış, taşlı saldırıda bir polis memuru yaralanmıştı. Olay sırasında rahatsızlanan Metin Lokumcu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Adli tıp raporlarında, Lokumcu'da toksik maddelerin bulunmadığı ve ölümünün mevcut kalp damar hastalığı nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 13 polis hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan iddianame hazırlanmış ve dava, güvenlik gerekçesiyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, ardından görevsizlik kararıyla Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmiştir.

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de AK Parti mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 13 polis beraat etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi emniyet güçleri önlem aldı.

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de AK Parti mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 13 polis beraat etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi emniyet güçleri önlem aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri