İğneada Sel Felaketi: Kamera Kayıtları Talep Edildi

İğneada'daki selde hayatını kaybedenlerin yakınları, güvenlik kameralarının kayıtlarının incelenmesini talep etti.

İğneada'daki Sel Kurbanlarının Aileleri Kamera Kayıtları İstiyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınları, ruhsatsız olarak işletilen bir kamp alanındaki güvenlik kameralarının kayıtlarının incelenmesini talep ediyor.

Olayın Ardından Soruşturma Devam Ediyor

İğneada'da 5 Eylül 2022'de meydana gelen sel felaketi, Sisli Vadi'deki bungalov evlerde bulunan konukları etkiledi. Şu anda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılama, mağdurların yakınlarının başvurularıyla devam ediyor.

Ailelerin Talepleri ve Yargıda Beklentileri

Hayatını kaybedenlerden Hüseyin Duman ve Safiye Yaşa, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak kamera kayıtlarının çözülmesini istedi. Medyada yapılan açıklamalarda, Yaşa, "Mahkemenin kayıtlar incelenmeden yargılama yapmasını doğru bulmuyoruz," dedi. Kayıtların önemine dikkat çeken Yaşa, veri kurtarma firmalarının kayıtları geri getirebileceğini ifade etti.

Veri Kurtarma Çabaları

Yaşa, hard disklerin kurtarılmasının mümkün olduğunu belirterek, "Bir veri kurtarma firması, savcının gözetiminde kurulum yapmalıdır. Ancak mahkeme başkanı bunu kabul etmiyor," şeklinde konuştu. Avukatların da bu konuda mahkeme başkanıyla görüştüklerini ekledi.

Adalet Arayışı ve Müfettiş Talebi

Yaşa, "Suçluların gerekli cezayı almasını istiyoruz. Ayrıca dosyaya HSYK müfettişleri atanması gerektiğini savunuyoruz," dedi. 2022 yılında meydana gelen bu felakette, tatile giden Rahile ve Ahmet Baki Şimşek ile birlikte Suna Duman, Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağış hayatlarını kaybetmişti.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanında hayatını kaybedenlerin yakınları, tesiste bulunan güvenlik kameraları kayıtlarının çözümlenmesini talep etti. Selde hayatını kaybedenlerin yakınları Hüseyin Duman ve Safiye Yaşa (Solda), cumhuriyet savcılığına dilekçe vererek kamera kayıtlarının çözümlenmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri